Skarpansvägen 24, 22100 Mariehamn

tel: +358 18 19655

  • Personalen vid Central-Apoteket står gärna till tjänst
    Hur kan vi hjälpa dig?

Tjänster

Vi hjälper dig med alla typer av apoteksärenden. Från egenvård, kosttillskott och skönhetsprodukter till rådgivning och receptbelagda mediciner. Både i butik, per telefon och i vår webbshop.

Beställ per telefon

Vi hjälper gärna dig som är bosatt i vår vackra åländska skärgård eller långt ut på landet. Kontakta oss så skickar vi ut det du behöver. Notera att vissa begränsningar finns vad gäller leveranserna. Kontakta oss för mer information.

Vi tar hand om dina gamla mediciner

Dina gamla mediciner eller mediciner som inte längre behövs får du lämna till vårt apotek för förstörelse på rätt sätt. Vi vill då gärna att du bara lämnar själva läkemedlet, inte förpackningarna. Till exempel kan du samla dem alla i en tom påse eller burk.

Kvicksilvertermometrar, nålar och sprutor samt jodhaltiga preparat placeras skilt för sig.

Service för hemsjukvården

För dig som jobbar inom hemsjukvården ger vi så bra service som möjligt. Vi taxerar, kontrollerar, packar i påsar och gör klart din beställning. Sedan är det bara för dig att hämta din korg med alla patienters mediciner, snabbt och lindrigt!

Första hjälpen

Vi saluför första hjälpväskor i olika storlekar. Dessutom kontrollerar, kompletterar och plomberar vi första hjälpväskor som bland annat används inom taxi, buss och skolskjutsar.

Skeppsapotek

Vi utför granskning av skeppsapotek. En av våra provisorer åker ut till fartyget och granskar och kompletterar skeppsapoteket. Skeppsapotek av klass D går också bra att lämna in till apoteket för genomgång.