RFSU Raskaustesti puikko X1 KPL

Ett tidigt graviditetstest.

Marknadsförare:
Suomen RFSU Oy
Beställningsvara +1-2 dagars leveranstid
7,14 €

Med RFSU Graviditetstest kan du själv snabbt och enkelt ta reda på om du är gravid. Du kan göra testet redan fyra dagar innan förväntad mens. Säkrast är att mäta morgonurin. Om testet visar ett svagt positivt resultat rekommenderas att testa igen efter ett par dagar.

När ett ägg befruktas utsöndras hormonet hCG (human Chorionic Gonadotropin) i urinet och fortsätter öka genom graviditetens första del. Genom att spåra hCG i urinen kan man avgöra om en kvinna är gravid eller inte.

  1. Om du har förvarat testet i kylskåpet, låt den oöppnade förpackningen nå rumstemperatur (18-30°C). Detta tar ett par minuter.
  2. Öppna förpackningen först när du är klar att göra testet. Teststickan kan användas en gång. Ta bort den vita hylsen.
  3. Det finns två sätt att göra testet: att testa direkt i urinstrålen eller att testa från ett urinprov.
  4. Ha en klocka nära dig.
  5. Håll uppsugningsdelen med spetsen nedåt i urinstrålen/i behålleren i 10 sekunder. Låt inte vätska komma på på testfönstret. Sätt på hylsan och lägg teststickan plant på en ren och torr yta.

Läs bruksanvsining noggrant. Om RFSU Graviditetstest inte görs enligt anvisningarna, kan det visa fel resultat.

Endast för utvärtes bruk. Varje teststicka ska användas endast en gång.

Testet ska inte användas efter sista användningsdatum på förpackningen.

Testet kan kasseras med hushållsanfall. Ta ut batterien innan du kasserar stickan.

Medicin som innehåller hCG kan påverka testresultat. Detta kan också hända vid vissa sällsynta sjukdomer och om urinet har hög bakteriehalt.

Om du resultatet är posivivt, du inte är säker om resultatet eller det inte motsvarar dina förväntningar, rådgör med din läkare, barnmorska eller gynekolog.

Förvara testet i en obruten förpackning i kylskåp eller rumstemperatur. Testet skall inte utsättas för temperaturer under +2 eller över +30°C. Undvik att utsätta förpackning för direkt solljus, fukt och värme. Förvaras oåtkomligt för barn.

Du kan göra testet när som helst under dygnet, även 4 dagar innan den förväntande menstruationen. Säkrast är att mäta morgonurinen då den har högst hCG-koncentration. Testet ska utföra direkt efter att urinet samlats upp.

6. Skärmen byter färg till rosa. Vänta i 5 minuter och låt teststickan ligga helt stilla. På testskärmen visas en eller två färgade linjer. En linje - negativ resultat, två - positiv resultat. Det negativa resultatet kan orsakas av att halten graviditetshormon inte ännu är tillräckligt hög att detekteras, eller att du har felberäknad första dagen på din menstruation. Vid användning enligt anvisningarna är testet över 99 % säker. Testresultatet ska läsas inom 30 minuter.

Write Your Own Review
Du recenserar:RFSU Raskaustesti puikko X1 KPL
Ditt betyg